close x
download

Brochure

Enter Your Info Below And We Will Send
You The Brochure To Your Inbox!

Thank you!
Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Debatlunch

Chris Peeters

Donderdag
25/5/2023

Klimaat en economie verzoenen staat onder hoogspanning

De komende vijf jaar wil elektriciteitsnetbeheerder Elia bijna 16  miljard euro investeren inBelgië en Duitsland. Het bedrijf wil de hoogspanningsnetinfrastructuur klaarmaken voor de versnelde groei van hernieuwbare energie. Het bij het grote publiek bekendste project is het vrij omstreden Ventilus-project in West-Vlaanderen.

Volgens Elia-CEO Chris Peeters is openhouden van kerncentrales immers geen oplossing op lange termijn. Uitbouw van hernieuwbare energie moet een extreme boost krijgen om de overgang naar groene energie zonder welvaartsverlies te realiseren. Daar kadert bijvoorbeeld de uitbouw van een energie-eiland voor de Belgische kust in. Het dient allemaal snel te gebeuren om onze energiefactuur onze controle te houden en onze industrie hier te houden.  

Peeters ging maar al te graag op onze uitnodiging in om de Elia-ambities toe te lichten en zal graag met open vizier uw vragen over de elektriciteitsmarkt alsook over Elia zélf beantwoorden. En zonder extra factuur mogelijke oplossingen aangeven voor de particulier en bedrijven mocht de energieprijs niét dalen.

Waar:
Kasteel Sint-Michiels, Groenstraat 11, 2860 Sint-Katelijne-Waver
Wanneer:
Donderdag
25/5/2023
Aanvang:
12u, ontvangst vanaf 11.30u
Prijs:
€ 75 excl. BTW
Annuleren:
Kosteloos annuleren t.e.m. 23 mei 2023 - laattijdige annulatie of no show: € 75 p.p. excl BTW
Schrijf in
Lidmaatschap

Word lid

Meer informatie nodig?

Partnership HOF

Partner

Wenst u partner van het HoF te worden?